Vandaag is zondag 30 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 6 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-06
begintijd15:00 uur
 titelLezing - De fraters in Suriname
beschrijving

Zondag 6 oktober is er weer een lezing in het Peerke Donders Paviljoen. Om 15.00 uur is er de gratis toegankelijke lezing door Michiel van Kempen over De fraters in Suriname en het culturele leven.

Ruim 100 fraters waren tussen 1902 en 2012 in Suriname werkzaam. Ze werkten op scholen en internaten, in uiteenlopende bedrijven en diverse kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Verschillende fraters hebben ook geschreven over het land en de talen en culturen van Suriname. In deze lezing belicht Michiel van Kempen de bijdrage van de fraters aan de Surinaamse literatuur en cultuur.

Michiel van Kempen is bijzonder hoogleraar in de Nederlands-Caraïbische letteren aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn boek “Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur” gaat hij onder andere in op het werk van fraters en andere religieuzen in Suriname.

info

www.peerkedonders.nl

locatiePeerke Donderspaviljoen, Peerke Donderspark 3
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl