Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 22 februari 2005    Evangelie van 2005-02-22
 titelVrouwen en verslaving
beschrijvingOntmoetingsdagen voor de vrouwen in Limburg!

Thema: Vrouwen en verslaving

Data: dinsdag 22 februari en dinsdag 1 maart 2005
van 10.00 tot 15.30 uur
Swalmerstraat 100 te Roermond

In het kader van het Jaarthema 2005 van het Bisdom Roermond: Jaar van
verzoening en vergeving organiseert de Stichting Mgr. Schrijnen-Huis ontmoetingsdagen voor de vrouwen in Limburg.

Deze dagen willen we ons extra bezinnen op alle vormen van verslaving. Want wat doe je als moeder als je kind verslaafd is aan alcohol of drugs? Of misschien bent u zelf verslaafd aan eten, aan bepaalde medicijnen of aan internet. En hoe stel je je op ten opzichte van een echtgenoot die vaker in de gokhal zit dan thuis? Hoe gaan wij vrouwen om met verslaving en welke steun kan het geloof ons bieden?

Tijdens het middagprogramma zal een medewerker van De Hoop samen met een gast een boeiend programma presenteren. Stichting de Hoop biedt vanuit haar christelijke identiteit klinische en maatschappelijke opvang aan mensen die verslaafd zijn aan drugs, alcohol, medicijnen, gokken of eetproblemen hebben; daarnaast zijn er diverse projecten zoals o.a. Het Inloophuis, Stay Clean Café voor ex-gasten, Kinderen van verslaafde ouders..

De ochtend zal beginnen met een inleiding op de vastentijd gevolgd door de Eucharistieviering in de Caroluskapel. Een lunch wordt u aangeboden door de Stg. Mgr. Schrijnen-Huis.

Tijdens de pauzes heeft u de gelegenheid om schilderkunst van de kunstenares Ans Meerts te bekijken en eventueel te kopen. Zij zal een 'oeuvre' van haar werk neerzetten in de kruisgang van de Bisdomgebouwen. Het omvat verschillende werken (olieverf, aquarel, gemengde technieken, collages) met als thema 'de engel van troost'.

Meld u zo spoedig mogelijk aan, want het aantal plaatsen is beperkt. De toegang is vrij, maar aanmelden dus wel noodzakelijk.

info t.konickx@bisdom-roermond
(0475) 386820
06-13413849
locatieSwalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl