Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 25 februari 2005    Evangelie van 2005-02-25
 titelDuitse Romantiek in Adventskerk
beschrijvingOp vrijdag 25 februari geeft Sietze de Vries op het beroemde Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn een concert dat in het teken staat van Duitse composities uit de romantiek.

Gastorganist Sietze de Vries uit het Groningse Noordhorn heeft voor deze avond een keuze gemaakt uit orgelwerken van Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms en Josef Rheinberger. Met dit thema speelt hij tevens een bijzondere eigen improvisatie als “Sonate in romantische stijl”.

Het concert begint om 20.15 uur, kosten € 5,-- p.p.
Meer informatie en het volledige programma?
Zie ook onze website www.orgelcommissiealphen.tk

Sietze de Vries (*1973) ontving zijn eerste orgellessen van Jaap Niewenhuijse aan de muziekschool te Gouda. Aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen studeerde hij bij Johan Beeftink, Jan Jongepier (improvisatie) en Wim van Beek. In 1994 behaalde hij als laatste leerling van Wim van Beek het diploma Docerend Musicus met de hoogste onderscheiding. Het UM-diploma behaalde hij in 1996 aan het Kon. Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy. Bij hem studeerde hij ook improvisatie en kerkmuziek.

Sietze is zeer actief als concerterend organist in binnen- en buitenland. Ook behaalde hij in totaal vijftien prijzen bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van het improviseren. Hij is op meerdere CD’s te beluisteren; als interpreet van literatuur uit alle stijlperioden, maar ook als improvisator in diverse stijlen. Als docent en componist is hij zowel in binnen- als buitenland veel gevraagd.

infowww.orgelcommissiealphen.tk
www.arti-alphen.nl
locatieAdventskerk, Julianastraat 69
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl