Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 23 februari 2005    Evangelie van 2005-02-23
 titelAlpha-cursus Helmond
beschrijving
Voor de zesde maal wordt in de Helmondse Paulus-kerk een kennismakingscursus met het christelijk geloof gehouden.

10 Weken lang: gratis maaltijd, les en gezelligheid

In de parochiezaal van de St. Paulus-kerk aan de Paulus Potterlaan in Helmond kunt u vanaf woensdag 23 februari aanstaande tien keer gratis genieten van een eenvoudige maaltijd, les en gezellig samenzijn. De maaltijden vormen een wezenlijk onderdeel van de Alpha-cursus, een kennismakingscursus met het christelijk geloof.

De Alpha-cursus biedt iedereen een mogelijkheid om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema (een uitgangspunt van het christelijk geloof). Aansluitend is er gelegenheid om in kleine groepen wat na te praten en eventuele vragen te stellen. De Alpha-cursus is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of bedreigend wordt gezien.

Gedurende de tien-weekse cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Enkele voorbeelden zijn: - wie is Jezus? - wat is bidden en hoe doe je dat? - bijbellezen: waarom en hoe? - hoe leidt God ons leven?
Ongeveer halverwege de cursus is een klein weekend gepland. Dan wordt nader ingegaan op het thema: wie is de Heilige Geest?.

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Dus of je nu christen bent die weer eens 'back to basics' wil, of iemand met een ander of zonder enige geloofsovertuiging, als je belangstelling hebt ben je van harte welkom.

De cursus start op woensdag 23 februari om 19.00 uur met de maaltijd. Vanaf 18.45 uur is de ontvangst aan de Paulus Potterlaan 2 te Helmond.

Meer algemene info kunt u vinden op www.rk-alphacentrum.nl . Voor aanmelding of informatie over de cursus in Helmond kunt u terecht bij Daan Balk (pr): 0492-523421 of bij Lieke Titulaer: 0492-847340.

infoDaan Balk (pr):
(0492)-523421
Lieke Titulaer:
(0492)-847340

www.rk-alphacentrum.nl
locatieparochiezaal St. Paulus-kerk, Paulus Potterlaan 2
plaatsHelmond (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl