Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 23 februari 2005    Evangelie van 2005-02-23
 titelBroeders Taizé in Berkel en Rodenrijs
beschrijvingBroeders van Taizé in Berkel en Rodenrijs

Op woensdag 23 februari 2005 zullen de Nederlandse broeders Sebastiaan en Rob uit Taizé naar Kerkgebouw De Ark aan de Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs komen. Alle geïnteresseerde jongeren zijn hierbij van harte uitgenodigd.

's Middags is er om 14.30 uur een ontmoeting met de broeders en zij zullen ondermeer vertellen wat het leven in Taizé inhoudt en wat Taizé zo bijzonder maakt voor veel mensen. Naar aanleiding van dit gesprek zullen we uiteengaan in kleine gespreksgroepen, waarin we aan de hand van een thema met elkaar zullen praten.

Daarnaast komen de broeders bekijken hoe de Nederlandse jongeren thuis invulling geven aan hun geloof. Daarna zal om 19:30 uur de Taizéviering plaatsvinden. In deze dienst zal veel gezongen worden, begeleid door mooie muziek.

Wie wil deelnemen aan het avondeten (17.30 uur), moet zich even inschrijven (bijdrage 5 euro).


Locatie: Kerkgebouw De Ark, Oranjestraat 2, Berkel en Rodenrijs

Taizé, een dorpje in het Bourgondische Frankrijk, is een plek voor intercontinentale jongerenontmoetingen. Taizé heeft een oecumenisch karakter: de broeders zijn van zowel rooms katholieke als van protestantse afkomst. Van over heel de wereld zijn álle jongeren er van harte welkom! Het weekprogramma bestaat uit het samen deelnemen aan gespreksgroepen, kerkdiensten bezoeken met veel zang, samen eenvoudig werk verrichten, muziek maken, enz. Meer informatie over de oecumenische, internationale gemeenschap in Taizé is te vinden op www.taize.nl .

In de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24 te Zoetermeer is er de eerste zondag van februari, maart en april een viering in Taizé-stijl, verzorgd door de JoJo's. Iedereen, jong en jong van hart, is welkom. Om 19.00 uur kun je de liederen komen leren, om 19.30 uur begint de viering, die ongeveer drie kwartier duurt.

infowww.taize-zuidholland.nl
(010) 5112154
locatieKerkgebouw De Ark, Oranjestraat 2
plaatsBerkel en Rodenrijs (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl