Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 februari 2005    Evangelie van 2005-02-20
 titelWeerter Mannenkoor in concert
beschrijvingIn de serie Kapelconcerten op zondagmiddag verzorgt het Weerter Mannenkoor een concert in de Kapel in 't Zand op zondag 20 februari a.s. om 15.00 uur.

Dirigent van het koor is sinds 1976 Theo Timp. Onder zijn leiding is een breed repertoire van geestelijke en wereldlijke muziek ontwikkeld. Het koor zingt tijdens dit concert Byzantijnse muziek van o.a. Gretchaninov en Bortnianski. Daarnaast wordt a capella muziek van Tsjaikovski uitgevoerd en populaire muziek van o.a. Sullivan en Hughes. Het concert wordt besloten met werken met orgelbegeleiding van W.A.Mozart en J. Nieland en het zeer bijzondere 'Les Martyres' van Gounod.

De koorwerken worden afgewisseld met orgelintermezzi. Jean-Pierre Steijvers speelt een orgelconcert van de Russische componist uit de vorige eeuw, Tariverdiev. Steijvers is pleitbezorger van zijn muziek in Nederland. Daarnaast speelt hij de bekende Polowetzer Tänze van Borodin.

Steijvers is docent aan het Centrum voor de Kunsten in Roermond en titulair organist van de St. Christoffelkathedraal aldaar. Hij is prijswinnaar van inmiddels bijna niet meer te tellen internationale orgelconcoursen. Hij treedt regelmatig op met o.a. het Limburgs Symphonie Orkest en tijdens concerten in binnen- en buitenland, met name in Rusland.

Ook het Weerter Mannenkoor geniet bekendheid in binnen- en buitenland. Door het enthousiasme dat het uitstraalt en de hoogwaardige muzikale kwaliteit heeft het vele muziekliefhebbers aan zich weten te binden. Het koor was meerdere malen winnaar op koorfestivals en maakte ook vele buitenlandse concertreizen. Met het Limburgs Symfonie Orkest werden grote koorwerken uitgevoerd.

De entree bedraagt € 7,00 per persoon.
Kaarten á € 6,00 zijn in de voorverkoop aan de receptie van het Colamgebouw op kantoortijden verkrijgbaar vanaf 9 februari.

infoCentrum de Kapel
(0475) 332886 (kantoortijden)
info@centrumdekapel.nl
www.centrumdekapel.nl
locatieKapel in 't Zand
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl