Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 3 april 2005    Evangelie van 2005-04-03
 titelInfomiddag pelgrimage Ars
beschrijvingDeze middag is er een informatiemiddag voor deelnemers aan de reis naar Ars (F) vanuit het Limburgse Berg en Terblijt. De midddag vindt plaats op Beloken Pasen, zondag 3 april te 16.00 uur, aansluitend aan de aanbidding van 15.00 tot 16.00 uur.

Vanuit het Limburgse Berg en Terblijt gaat er in dit jaar van de H. Eucharistie van 8 t/m 14 mei 2005 een pelgrimage naar Ars. Overnachting is in 'La Providence', het huis dat in 1824 door de Pastoor van Ars zelf is gesticht. Van hieruit gaat de reis naar Paray-le-Monial waar met de heilige Maria Margaretha Alacoque de H. Hartverering tot bloei werd gebracht, naar Lyon waar men nader kennis zal maken met de H.Ireneus, de eerste Martelaren van Lyon en het grote Mariaheiligdom van N. Dame de Fourvière.

Wellicht is er ook een bezoek aan Cluny en Taizé. De terugreis gaat via Dijon waar men de H. Elisabeth van de H.Drieëenheid beter leert kennen. Zij was Carmelites net zoals Theresia van Lisieux.

Deze reis is niet zomaar een vakantie, zij heeft een bezinnend karakter. Men onderneemt de reis als pelgrims, met dagelijks gebed en een Eucharistieviering. ’s Avonds is er ook een inleiding op persoonlijk gebed in stilte. Maar zeker zijn er de vele momenten van ontspanning en plezier en de gelegenheid van een prachtige natuur te genieten.

De reis gaat per bus, voor 50 personen.
Prijs 375,- euro.

Gaat u mee? U kunt zich opgeven in de
pastorie van Berg
Rijksweg 73
6325 AB Berg en Terblijt
Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer.

Of bel (043) 6040503
of (043) 6080094.

info(043) 6040503
(043) 6080094
locatie
plaatsBerg en Terblijt (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl