Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 28 mei 2005    Evangelie van 2005-05-28
 titelInformatietechnologie en ons mensbeeld
beschrijvingHet Thijmgenootschap organiseert op 28 mei tussen 10.00 en 17.00 uur een symposium aan de TU in Eindhoven met als onderwerp

Cyberspace : wat doet de informatietechnologie met ons mens- en
wereldbeeld?


Dit is een gezamenlijk symposium met de Radboudstichting (wetenschappelijk onderwijsfonds) die dit jaar het 100-jarig bestaan viert.

Het symposium biedt een filosofische visie op ons samenleven met computers. Sprekers zijn onder andere Petran Kockelkoren, Jos de Mul, Jacob van Kokswijk, Cor van Halen, René Munnik en Palmyre Oomen. Filosoof Jos de Mul stelt dat de informatisering net zulke revolutionaire gevolgen voor de menselijke samenleving zal hebben als de uitvinding van het vuur, het wiel en het schrift.

Meer informatie en voorinschrijving is mogelijk via www.ru.nl/soeterbeeckprogramma.

Het Thijmgenootschap is een vereniging van christelijke intellectuelen die zich inzet voor wetenschappelijke publicaties met een actueel, levensbeschouwelijk accent. Op studiedagen en in publicaties worden actuele, maatschappelijk relevante vraagstukken die met de doelstelling verband houden, aan de orde gesteld en vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines benaderd. Door middel van deze multidisciplinaire aanpak wil de vereniging bijdragen aan een verantwoorde en gefundeerde bezinning op de complexe problemen waarvoor samenleving en wetenschap geplaatst worden.

De Radboudstichting wil brede vorming in het hoger onderwijs stimuleren vanuit de veelkleurige traditie van de katholieke levensbeschouwing.

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen bevordert reflectie, conversatie en debat over wetenschap, samenleving en levensbeschouwing.

infoThijmgenootschap:
info@thijmgenootschap.nl
Soeterbeeck:
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
locatieTU
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl