Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 7 september 2003    Evangelie van 2003-09-07
 titelWillibrordprocessie
beschrijvingAansluitend bij de viering van Katholiek met hart en ziel wordt dit jaar voor de tweede keer de Willibrordprocessie gehouden. De processie begint om 16.00 uur bij het standbeeld van Sint Willibrord op het Janskerkhof en eindigt in de kathedraal waar kardinaal Simonis zal voorgaan in een plechtige vespersdienst.

Ook vertegenwoordigers van andere kerken zullen aan de processie deelnemen. Het was vorig jaar voor het eerst sinds meer dan drie eeuwen dat een dergelijke openbare geloofsoefening weer in de Domstad plaatsvond. Vanwege het succes is de Utrechtse processie - dit keer met een oecumenische dimensie - tot een nieuwe traditie uitgeroepen. De processie staat dit jaar ook in het teken van het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland, die mede leidde tot het uitroepen van de Sint Catharinakerk tot kathedraal (hoofdkerk) van het aartsbisdom Utrecht.

info
locatieJanskerkhof
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl