Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 16 februari 2005    Evangelie van 2005-02-16
 titelCursus Oosterse levensbeschouwingen
beschrijvingCursussen plaatsen wereldgodsdiensten in historisch perspectief

Oosterse levensbeschouwingen, kerk en samenleving, het mystieke gebeuren, de paus en zijn entourage, de psychologie van de religieuze beleving... Universiteit Vrije Tijd Davidsfonds neemt in het voorjaar van 2005 opnieuw duizenden cursisten mee op een boeiende ontdekkingstocht van de grote wereldgodsdiensten. Ervaren docenten van alle Vlaamse universiteiten doen waar ze goed in zijn: de liefde voor hun vak overbrengen op een leergierig publiek...

Meer inlichtingen over deze cursussen wereldgodsdiensten in historisch perspectief en andere cursussen van Universiteit Vrije Tijd?
Neem dan contact op met Sabrina Derademaeker en ontvang een gratis cursusgids, tel. 016/31.06.70, universiteit.vrije.tijd@davidsfonds.be .

Wijsheid uit het Oosten, lessen voor het Westen?
Oosterse levensbeschouwingen
Prof. Ulrich Libbrecht
Ulrich Libbrecht confronteert natuur, wetenschap en religie uit het Oosten met hun westerse tegenvoeters. Taoïsme, boeddhisme en zen-boeddhisme worden verduidelijkt en in de juiste kaders geplaatst.
Lier, Woe. 16 en 23 feb. en 2, 9, 16 en 23 maart van 14 - 16 u.
Prijs: € 57 - € 52 (Davidsfonds leden)

De overige cursussen zijn:

De paus en zijn entourage
Mensen en machten
Kurt Martens
De gezondheid van Johannes Paulus II gaat achteruit en er wordt druk gespeculeerd over zijn opvolging. Welke taken heeft de paus? Hoe gaat een pausverkiezing in zijn werk? Welke kans maakt kardinaal Danneels? Kurt Martens neemt u mee naar Vaticaanstad en ontrafelt het mysterie van het pauselijke ambt. Een unieke kijk achter de schermen van de Heilige Stoel.
Aalst, Vr. 14, 21 en 28 jan. en 4 feb. van 14 - 16 u.
Prijs: € 44,5 - € 39,50 (Davidsfonds leden)

De Kerk en onze samenleving
Een nieuw tijdperk?
Prof. Rik Torfs
In de loop der jaren verloor de kerk heel wat van haar invloed op de samenleving. Rik Torfs bekijkt de huidige positie van de kerk en haar maatschappelijke impact. Ook kwesties als vrouwen in de Kerk, het celibaat en mensenrechten komen aan bod. Kan de Kerk opnieuw geloofwaardig worden?
Sint-Truiden, Do. 20 en 27 jan. en 3 en 10 feb. van 14 - 16.30 u.
Prijs: € 45 - € 40 (Davidsfonds leden)

Alle grote avonturen gebeuren vanbinnen
Wat is mystiek?
Prof. Herwig Arts
De mysticus gelooft niet alleen in God, hij ervaart of beleeft zijn aanwezigheid op intense wijze. In alle grote religies komen mystici voor, al ervaren een christelijke en een boeddhistische mysticus God niet noodzakelijk op dezelfde wijze. Herwig Arts belicht de spirituele groei van Green en andere mystici, zoals Hammarskjöld en Teilhard de Chardin.
Leuven, Woe. 23 feb. en 9, 16 en 23 maart van 14 - 16 u.
Prijs: € 44,50 - € 39,50 (Davidsfonds leden)

Tussen geloof en ongeloof
Psychologie van de religieuze beleving
Prof. Dirk Hutsebaut
Wat zijn geloof en godsdienst?... Dirk Hutsebaut onderzoekt de evolutie van een kinderlijk naar een volwassen geloof en de vele vragen die hierbij komen kijken. Hij maakt u op een levendige en actuele manier wegwijs in de godsdienstpsychologie.
Wetteren, Woe. 9 en 16 feb. en 2, 9 en 23 maart van 14 - 16 u.
Prijs: € 45 - € 40 (Davidsfonds leden)

infoSabrina Derademaeker
016/31.06.70
universiteit.vrije.tijd@davidsfonds.be
www.universiteitvrijetijd.be
locatie
plaatsAalst (België)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl