Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 28 t/m zondag 30 januari 2005    Evangelie van 2005-01-28
 titelGrote boekenbeurs Vincentiusvereniging
beschrijvingVan vrijdag 28 januari t/m zondag 30 januari vindt voor de 31e keer de boekenbeurs plaats van de Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch.

Een geweldige keuze aan gebruikte en (bijna) nieuwe boeken maakt deze beurs voor iedereen interessant. De 60.000 à 70.000 boeken zijn netjes gesorteerd naar rubriek (er zijn 22 rubrieken), zodat het zoeken naar het door u zo lang gezochte boek vergemakkelijkt wordt. Maar ook voor degenen die gewoon hun boekenkast willen vullen, of alvast leeswaar voor de vakantie willen inslaan, is er volop keuze. Verder zijn er ook grammofoonplaten , cd's en cd-roms in de aanbieding.

Delicatessenhoek
De kwaliteit is hoog, omdat door de grote aanvoer van boeken , een strenge selectie gemaakt kan worden. Dit jaar is vooral de afdeling "kunst" zeer goed voorzien. Voor de zeer bijzondere boeken (1e drukken, zeldzame uitgaven en andere antiquarische boeken) is een aparte afdeling gemaakt (de zgn. delicatessenhoek), waar de prijzen van zelfsprekend hoger liggen dan bij de rest.

Opbrengst
De prijzen van de (gewone) boeken lopen van € 0,50 tot € 2,00 per stuk .
De laatste dag € 2,00 per KILO ! De opbrengst (na aftrek van noodzakelijk gemaakte kosten) gaat naar kleinschalige , controleerbare projecten in de 3e wereld. Het motto voor ons hoofdproject is: 'Een gered gezicht'. Dit jaar ondersteunt de Vincentiusvereniging namelijk de 'Nederlandse Noma Stichting'. Deze organisatie zendt medisch specialisten en ander medisch personeel uit, om de strijd aan te binden met een afschuwelijke ziekte die het gezicht aantast en dit a.h.w. 'wegvreet'.

Verminkt
Door de ziekte ontstaan grote verminkingen. Bij niet tijdig ingrijpen overlijdt 90% van de mensen. De rest blijft in leven met een verminkt aangezicht. Vooral kinderen worden getroffen. De ziekte kan voorkomen worden door goede voeding, hygiëne en goede voorlichting. Al het medisch personeel werkt belangeloos mee, meestal tijdens de vakanties. Voor alle andere kosten ( bv. medicijnen, verbandmiddelen, apparatuur) moeten fondsen gezocht worden. Dit jaar wordt ingezameld voor een kliniek in Sekoto (Noord-Nigeria, Afrika).

Meer informatie over de stichting kunt u lezen op de website: www. noma.nl

infowww.vincentiusdenbosch.nl
Vincentiushuis (073) 6133261
locatieProvinciehuis
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl