Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 10 januari 2005    Evangelie van 2005-01-10
 titelInterreligieuze dialoog Amsterdam
beschrijvingOp maandag 10 januari komen leiders van verschillende kerken en godsdiensten uit Nederland samen om antwoorden te formuleren op de recente interculturele spanningen.

De ontmoeting vindt plaats van 17.30u tot 19.30u in de Sint-Olofszaal in het Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, nabij het station van Amsterdam-Centraal.

Het is de bedoeling wegen van dialoog te vinden opdat het nieuwe jaar er een van vrede en verstandhouding zou zijn. Alleen een volgehouden, respectvolle, oprechte en zo mogelijk vriendschappelijke, dialoog maakt vreedzaam samenleven mogelijk.

Sprekers zijn: Mgr. A. Van Luyn, bisschop van Rotterdam, Dr. B. Plaisier van de Protestantse Kerk Nederland, Imam M. Ousalah van de Unie van moskeeën, rabbijn A. Soetendorp van de joodse gemeenschap, hoogleraar P. Scheffer en H. Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio. Gespreksleider is prof. Dr. E. Hirsch Ballin.

Het initiatief voor deze ontmoeting gaat uit van de Sant’Egidiogemeenschap. Deze oecumenische christelijke gemeenschap, ontstaan te Rome, is naast haar inzet voor de armsten dichtbij en veraf, vooral bekend voor haar dialooginitiatieven tussen mensen van verschillende culturen en levensovertuigingen. In Nederland zijn er enkele kernen actief in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Maastricht. Het centrum van Sant’Egidio in de lage landen is gevestigd in Antwerpen. Het is de eerste maal dat Sant’Egidio een interreligieus initiatief neemt in Nederland.

De entree is gratis, inschrijven is aangewezen.

info santegidio@tiscali.nl
Colm Dekker: 071/528.42.50
Sant’Egidio-Antwerpen:
00/32/3/231.48.37
www.santegidio.org
locatieSint-Olofszaal Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl