Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 19 januari 2005    Evangelie van 2005-01-19
 titelAvond met bisschop Bluyssen
beschrijvingOp woensdagavond 19 januari a.s. komt bisschop Bluyssen met mede-auteur professor Rooijakkers spreken bij Centrum de Kapel over het boek God verborgen en nabij.

De vitale 78-jarige Bossche bisschop Bluyssen moest in 1983 op doktersadvies stoppen met het uitoefenen van zijn ambt. Na zijn emeritaat en een noodzakelijke tijd van herstel brak een nieuwe periode in zijn leven aan. Bluyssen werd een geliefd auteur van spirituele geschriften. Een geluk bij een ongeluk, zo ziet hij het zelf ook. Als hij bisschop van Den Bosch was gebleven, was hij immers nooit aan schrijven toe gekomen.

In het boek God verborgen en nabij gaat Bluyssen op zoek naar de Godsbeelden van vroeger en nu. God is niet vanzelfsprekend meer, maar veel mensen vragen nog wel naar Hem. Gelovigen ervaren God als onbereikbaar en oneindig anders, maar tegelijkertijd als vertrouwd en heel dichtbij. In hun zoektocht naar God hebben de twee auteurs elkaar ontmoet.

In God verborgen en nabij gaan zij openhartig met elkaar in gesprek over het geloof in God in onze geseculariseerde tijd. Bisschop Bluyssen benadert de vraag over de aanwezigheid van God vanuit het pastoraal-spirituele perspectief. De veel jongere Rooijakkers, hoogleraar etnologie aan de Universiteit van Amsterdam en publicist over de volkscultuur van Zuid-Nederland, doet dat vanuit de wetenschap. Hij vraagt zich af hoe mensen hun geloof gestalte hebben gegeven middels rituelen.

In het tweede deel van de avond kunnen de aanwezigen met de auteurs in gesprek. Het gesprek wordt geleid door Frans Teunissen.

De avond vindt plaats in het Colamgebouw en vangt aan om 8 uur 's avonds. De kosten voor deelname zijn € 6,00. Het boek wordt op de avond te koop aangeboden tegen gereduceerde prijs.

Men kan zich aanmelden op het nummer (0475) 332886 of via www.centrumdekapel.nl

infoCentrum de Kapel
(0475) 332886 (kantoortijden)
info@centrumdekapel.nl
www.centrumdekapel.nl
locatieColamgebouw, Heinsbergerweg 2 - ingang Parklaan 3
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl