Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdonderdag 13 januari 2005    Evangelie van 2005-01-13
 titelWinnaars opstelwedstrijd
beschrijvingOp 13 januari 2005 maakt mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond, de prijswinnaars bekend van de landelijke opstelwedstrijd godsdienstige/levensbeschouwelijke onderwerpen.

Elk jaar wordt deze wedstrijd gehouden onder jongeren van de vierde en vijfde klas havo en de vierde en vijfde klas vwo in heel Nederland. De doelstelling ervan is om bij leerlingen aandacht voor levens-beschouwelijke onderwerpen te stimuleren.

Opdrachten zijn dit jaar: eenzaamheid, verschil arm-rijk, zinloos geweld, helden en heiligen, kledingvoorschriften op school, uiterlijk en zorgzaamheid.

Een jury heeft zestien opstellen genomineerd, die samen gebundeld zijn. Uit deze selectie heeft een eindjury vervolgens drie prijswinnaars gekozen.

In de eindjury hebben naast mgr. De Jong zitting Hester Haarsma, journaliste dagblad Trouw, dr. Piet van Midden, auteur van de Groeibijbel en docent Hebreeuws en dr. Bert Roebben, universitair hoofddocent praktische theologie.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van de zeven bisdommen en de katholieke theologische universiteiten en hogescholen.

Plaats: het Ariënsconvict, Keistraat 9 te Utrecht.
Tijd: 13 januari, tussen 15.30 - 17.30 uur

info
locatieAriënsconvict, Keistraat 9
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl