Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 7 januari 2005    Evangelie van 2005-01-07
 titelStart regionale WJD voorbereiding
beschrijvingOnder de titel Per kameel naar Keulen geven jongeren in Helmond het startschot voor de regionale voorbereiding op de Wereldjongerendagen 2005

De Heilige Drie Koningen reizen op vrijdag 7 januari per kameel naar het
Kerstkind in de Lambertuskerk in Helmond. De tocht door het centrum van
Helmond vormt het startschot voor de regionale voorbereiding op de
Wereldjongerendagen die in augustus 2005 in Keulen worden gehouden.

Naar verwachting zullen één miljoen jongeren deelnemen aan dit evenement in Keulen, waaronder enkele duizenden jongeren uit Nederland.

Levensechte kameel
De tocht in Helmond begint op vrijdagavond 7 januari om 19.00 uur bij de kerk van O.L.V. Tenhemelopneming aan de Wilhelminalaan in Helmond. De Drie Koningen trekken met een levensechte kameel door de winkelstraten van Helmond op weg naar het Kerstkind in de St. Lambertuskerk aan de Kerkstraat. Om 19.45 uur eindigt de tocht met een korte viering in het teken van de Wereldjongerendagen.

Wereldjongerendagen
Aanleiding voor het bezoek van de Drie Koningen zijn de Wereldjongerendagen die van 16 t/m 21 augustus 2005 plaatsvinden in Keulen. In de Keulse Dom worden volgens een eeuwenoude traditie de relieken van de Drie Koningen bewaard. Nu het tweejaarlijkse evenement relatief dichtbij huis plaatsvindt, verwacht de Nederlandse organisatie dat enkele duizenden Nederlandse jongeren naar Keulen zullen reizen in de zomer van 2005.

Helmondse gastvrijheid
Ook het dekenaat Helmond zet zich actief in voor de Wereldjongerendagen. Ruim vijftig jongeren uit verschillende landen zijn van 11 t/m 15 augustus in Helmond en omgeving te gast op weg naar Keulen. Samen met jongeren uit de regio zullen zij activiteiten ondernemen, uitstapjes maken en zich inzetten voor de medemens. De Helmondse gastvrijheid is een belangrijk onderdeel van deze ervaring. Daarom start de Werkgroep WJD-Helmond binnenkort met de werving van gastgezinnen.

info(0492) 511394
pastor-H.Spiertz@hetnet.nl
locatieO.L.V. Tenhemelopnemingkerk, Wilhelminalaan
plaatsHelmond (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl