Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 25 december 2004    Evangelie van 2004-12-25
 titelKerstmis met De Brabantzangers
beschrijvingZaterdag 25 december zingen de Brabantzangers om 11.00 uur tijdens de Eucharistieviering in de St. Joriskerk te Eindhoven.

Een van de meest bekende mannenkoren in de regio Zuid Oost Brabant, De Brabantzangers, verzorgen Eerste Kerstdag de muzikale opluistering in de Sint-Joriskerk te Eindhoven. De Brabantzangers tellen nu ongeveer 40 leden, afkomstig uit de gehele regio rond Eindhoven.

Dit a capella koor (voorheen E.D.M.K.) werd in 1945 opgericht als het "Eindhovens Dubbel Mannen Kwartet" door dirigent Chris Schäfer uit Aalst. Het gezelschap, tegenwoordig onder leiding van Ed Verschuren, viert in 2005 zijn 60-jarig bestaan met een reeks concerten in binnen- en buitenland. Deze Kerstviering is daartoe een eerste aanzet. Zij brengen o.a. het Gospodi Pomilui, Die Weihnachtsglocken, het Otsje Naasj en Angel Vopiyashe in de Sint Joriskerk ten gehore.

Dankzij hun muzikale prestatie's worden zij veel gevraagd om zowel in het binnenland als daarbuiten op te treden. In het jubileumjaar zal een H. Mis worden verzorgd op 28 mei 2005 in de St. Jan te Den Bosch.

info
locatieSint-Joriskerk
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl