Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 19 december 2004    Evangelie van 2004-12-19
 titelVerum Bonum Pulchrum
beschrijvingDe tentoonstelling Verum Bonum Pulchrum, het ware, goede en schone wordt op zondag 19 december tussen 23.00 - 24.00 uur op RKK- Radio 747 AM, nader belicht.

De tentoonstelling zelf is nog tot 9 januari in het Utrechts Universiteitsmuseum te zien.

Het idee achter de manifestatie 'Het eeuwige lichaam' werd in Rome - de eeuwige stad - geboren tijdens een ontmoeting tussen kunstenares Krien Clevis en Catrien Santing. Santing is als historicus verbonden aan de Rijksuniversiteit in Groningen.
Beider fascinatie met de dood bleek in wezen over het leven te gaan. Het resulteerde allemaal in een groot project, waarin elf koppels bestaande uit een kunstenaar en een wetenschapper gezamelijk de vraag naar de hang naar het eeuwige in het tijdelijke en de vraag naar wat van het lichaam blijvend is uitdiepten. Uitgangspunt was telkens een object uit het depot van het rijksmuseum voor religieuze kunst Museum Catharijneconvent.

Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met foto's van de objecten en toelichtingen van zowel de wetenschappers als de kunstenaars.

Poëzie. Gedichten van Ingmar Heytze uit zijn bundel Nietzsche schrijft een laatste vers. Gedichten over filosofen (Podium, Amsterdam, 2004).

info(035) 6713275
gonny.thijssen@kro.nl
locatieUtrechts Universiteitsmuseum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl