Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervanaf donderdag 20 januari 2005    Evangelie van 2005-01-20
 titel'Lees de hele bijbel'
beschrijvingHet komende jaar start de Nicolaasparochie in Zoetermeer een leesproject dat open staat voor iedereen: lees de hele bijbel in 2005. Een info-avond vindt plaats op 4 januari en het project zelf gaat vanaf 20 januari van start.

Aanleiding voor dit project is het verschijnen van de Nieuwe Bijbelvertaling. De deelnemers lezen individueel volgens schema 45-50 pagina's per week, en komen iedere twee weken samen om ervaringen uit te wisselen. Het project omvat 40 weken; in de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Deelname staat open voor iedereen die de hele bijbel zou willen lezen: mensen die geregeld een kerk bezoeken, maar ook degenen die de bijbel zien als cultuurgoed, als onderdeel van de wereldliteratuur, als boek van een vreemde godsdienst of van de eigen voorouders, als bronnenboek voor het begrijpen van de westerse kunst en een boek dat zoveel invloed op de Nederlandse taal heeft gehad. Het leesschema is gebaseerd op de bijbel inclusief deuterocanonieke of apocriefe boeken.

De bijeenkomsten rond het leesproject zijn per 20 januari tweewekelijks op donderdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur, in parochiehuis De Gouden Leeuw, Dorpsstraat 18b te Zoetermeer. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Het project start met een informatieve bijeenkomst over de Nieuwe Bijbelvertaling, verzorgd door Willien van Wieringen, die als supervisor is verbonden geweest aan de totstandkoming van de NBV. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 januari, om 20.00 uur in de Genesareth-kerk, Monnikenbos 10 te Zoetermeer en staat ook open voor degenen die (nog) niet willen meedoen aan het leesproject.

Opgave voor zowel de NBV-informatieavond als voor het leesproject kan alleen schriftelijk dan wel per mail:
Parochiebureau H.-Nicolaas, Dorpsstraat 24, 2712 AL Zoetermeer
info.nicolaas@freeler.nl

infowww.nicolaasparochiezoetermeer.nl
locatieparochiehuis De Gouden Leeuw, Dorpsstraat 18b
plaatsZoetermeer (Zuid-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl