Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 26 december 2004    Evangelie van 2004-12-26
 titelKerstklanken in Kempenland
beschrijvingIn Museum Kempenland vindt op tweede kerstdag om 15.30 uur in de beslotenheid van het voormalig priesterkoor het inmiddels traditie geworden kerstconcert plaats.

Voor de vijfde keer treedt het Dietsch Vocaal Ensemble onder leiding van Ed Kronenburg met zijn zoet gevooisde kelen op, gesecondeerd door en afgewisseld met het ensemble voor oude muziek Capriol, dat pastorale muziek laat klinken.

Het Dietsch Vocaal Ensemble zal uit een breed repertoire van klassieke en traditionele kerstliederen uit vroeger eeuwen en recentere bewerkingen hiervan putten. Ook zullen Engelse Christmas carols, kerstliedjes van Jules de Corte en close-harmony songs, die een meer Amerikaanse sfeer oproepen, ten gehore worden gebracht.

De vijf muzikanten van het ensemble Capriol zingen en spelen op een uitgebreid instrumentarium van doedelzak, vedel, blokfluiten, kromhoorns, draailier en trommen, kerst- en dansmuziek uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw. Beide ensembles ontmoeten elkaar in een aantal werken.

Al met al zal het een welluidend kerstconcert worden, waarbij de drankjes en hapjes in de pauze de aangename kerstsfeer zullen verhogen.

De toegangsprijs bedraagt
voor volwassenen € 8,-
voor 65+ € 6,00 en
voor kinderen tot 12 jaar € 1,00.
Dit is inclusief toegang tot het museum, als ook een drankje en hapje in de pauze.

Vooraf kunnen telefonisch plaatsen worden gereserveerd:
Wil en André van Hoof (040) 2435299
of Joep Vermeulen (0499) 474200.
Kaarten die niet uiterlijk één kwartier voor aanvang in ontvangst zijn genomen, worden aan andere belangstellenden uitgegeven.

info(040) 2529093
locatieSteentjeskerk - St. Antoniusstraat 5-7
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl