Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 15 december 2004    Evangelie van 2004-12-15
 titelPoëzie en waarheid
beschrijvingHet Heyendaal Instituut en het Soeterbeeck Programma organiseren op 15 december een avondsymposium over poëzie en waarheid in de Centrale Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29 in Nijmegen. De avond duurt van 19.30 tot 21.45 uur.

De dichter Arjen Duinker draagt gedichten voor. De filosofen Dirk De Schutter en Jan Sleutels houden inleidingen. Hierna gaan zij in debat met elkaar en de deelnemers. Het dichtersduo De Woorddansers sluit het symposium af met een "ritmisch 2-stemmige poëzievoordracht".

Toegang kost 4 euro, medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit hebben gratis toegang.

Het avondsymposium wordt georganiseerd naar aanleiding van de boekpresentatie van "De waarheid waarover ik niets weet te zeggen." Over poëzie en waarheid (onder redactie van Ria van den Brandt en Bart Philipsen). Arjen Duinker neemt tijdens de avond het eerste exemplaar in ontvangst. In deze bundel beantwoorden filosofen en literatuurwetenschappers de vraag naar de relatie tussen poëzie en waarheid aan de hand van gedichten van o.a Achterberg, Duinker, Gerhardt, Kopland, Stitou en Vroman.

info(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
locatieCentrale Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl