Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 10 december 2004 t/m zondag 2 januari 2005    Evangelie van 2004-12-10
 titelKerstversiering uit de oude doos
beschrijvingIn de periode van dinsdag 30 november 2004 t/m zondag 2 januari 2005 staat het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt 41 helemaal in het teken van de Kerst. Op de begane grond is de tentoonstelling 'Kerstversiering uit de oude doos' te zien.

Het is een unieke collectie kerstversieringen van de Zwollenaar Egbert Dikken. Honderden kerstballen, pieken, slingers en andere kerstversiering zijn te bewonderen. In speciale vitrines staan versierde kerstbomen verschillende periodes, 1875 / 1900, 1900 / 1925, 1925 / 1950 en 1950 / 1975. Ook is er aandacht voor de historische aspecten van de kerstversieringen. Waar worden kerstballen gemaakt en hoe?
Bij de expositie verschijnt een boek onder dezelfde titel.

Kerstplein
Op de eerste etage is door vijfentwintig studenten van ROC De Landstede uit Zwolle, opleiding Design en Entertainment, een groot kerstplein ingericht.. Centraal staat hier het huis van de kerstman. Op dit kerstplein worden gedurende de tentoonstellingsperiode diverse activiteiten georganiseerd.

Wim Hazelaar
De Zwolse wereldkampioen bloemsierkunst, Wim Hazelaar, zal het trappenhuis van het museum versieren. Een imposante kerstcreatie zal het hele trappenhuis vullen. Kruiden zorgen voor een echte kerstsfeer.

Iconen
In het auditorium is een collectie van ruim vijftig Roemeense iconen geëxposeerd. De iconen zijn geschilderd door kunstenaars. Ook zijn er iconen te zien die geschilderd zijn door leerlingen van een doveninstituut in Roemenië. Alle iconen zijn in de traditionele stijl geschilderd.
De geëxposeerde stukken zijn te koop. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Onderwijsproject in Comuna Barnova, Iasi, Roemenië.

Openingstijden
dinsdag t/m zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
13.00 - 17.00 uur
maandags gesloten
Alle eerste feestdagen en nieuwjaarsdag gesloten

Toegangsprijzen
Volwassenen € 3,50
Kinderen 2 t/m 18 jaar € 1,60
65+ € 2,30

info(0)38 - 4214650
www.museumzwolle.nl
locatieStedelijk museum Zwolle, Melkmarkt 41
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl