Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 18 december 2004    Evangelie van 2004-12-18
 titelOecumenische zangviering
beschrijvingA Festival of Lessons and Carols in Kapel in 't Zand

Al weer voor het derde jaar vindt de kerkdienst 'A Festival of Lessons and Carols' plaats in de Kapel in 't Zand en wel op zaterdag 18 december a.s. om half zeven 's avonds.

De oecumenische zangviering is georganiseerd door Centrum de Kapel in samenwerking met de Protestantse Gemeente Roermond. Er is geen Eucharistie of Avondmaal aan verbonden. De opzet van de dienst stamt uit de traditie van de anglicaanse Kerk en is door het bekende King's College Choir of Cambridge in 1918 geïntroduceerd. In de kerkdienst worden lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament afgewisseld door Christmas Carols en kerstmuziek. In Engeland worden de lessons gelezen in een kerkelijk hiërarchische volgorde van koorknaap tot bisschop; in de Kapel gaat dat van koorlid tot de predikant en de rector. De carols zijn geestelijke volksliederen, eenvoudig van taal, spontaan van inhoud en op muziek die goed in het gehoor ligt.

De ceremonie begint en eindigt met een processie. Aan de dienst werkt mee het Vocaal ensemble Silhouet onder leiding van Hans Heijkers. Dit koor is in 1988 opgericht als een dubbel-kwartet maar is nu uitgegroeid tot een groep van twintig zangers en zangeressen. Silhouet heeft in de loop der jaren tal van concerten verzorgd met een gevarieerd karakter en inhoud; al meerdere malen was het te gast in de Kapel in 't Zand. Organist is Jos Vanhommerig.

Na afloop is in het Colamgebouw, te bereiken via de processiegang, nog de tentoonstelling Aardse engelen met schilderijen van Ans Meerts te zien. Daartoe is ook gelegenheid op zondag 19 december van 14.00 uur tot 16.30 uur.

infoCentrum de Kapel
(0475) 332886 (kantoortijden)
info@centrumdekapel.nl
www.centrumdekapel.nl
locatieCentrum de Kapel, Colamgebouw, Heinsbergerweg 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl