Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 december 2004    Evangelie van 2004-12-19
 titelKerstconcert en -samenzang
beschrijvingKerstconcert en -samenzang op zondag 19 december 2004
in de kathedrale kerk te Rotterdam


Op zondag 19 december a.s. geven de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij, het Ridderkerks Symfonie Orkest (RSO) en Aart de Kort (orgel) een kerstconcert met samenzang, onder leiding van dirigent Marc Schaap.
Het concert wordt gehouden in de H.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 307 van 15.30 tot 16.45 uur. De toegangsprijs is EUR 4,00.

In dit concert wordt kerstsamenzang afgewisseld met koorwerken. Voor de vijfde maal verzorgt een groot symfonie-orkest de begeleiding: er zullen ruim 100 koristen en instrumentalisten musiceren!

Het concertgedeelte van het programma omvat veel romantische koorwerken, bewerkt door de componist John Rutter. Verder worden onder meer werken uitgevoerd van Vaughan Williams, Praetorius en H.J. Gauntlett.

Ook dit jaar kunt u weer kerstliederen horen én meezingen, in een kerk die dan geheel de sfeer van het komende kerstfeest ademt met een prachtige kerststal en een feestelijke versiering. Naast het muzikale aanbod van samenzang en koorwerken, speelt het symfonieorkest solowerk onder leiding van de eigen dirigent Ben Ruysink.

De kathedraal is goed bereikbaar met tramlijn 1, 4, 7 of buslijn 32, 39 en 45. Voor wie met de auto komen: er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

info(010) 2815171
bureau@bisdomrotterdam.nl
locatieH.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl