Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 1 januari 2005    Evangelie van 2005-01-01
 titelVredesfeest Antwerpen
beschrijvingOp nieuwjaarsdag, 1 januari 2005, organiseert Sant’Egidio in meer dan 150 steden in de wereld vredesmarsen en feesten onder het motto ‘Vrede overal op aarde’. In Vlaanderen gebeurt dat in Antwerpen, Hasselt en Luik.

In deze tijden van terreur, vergeldingsacties, preventieve oorlog, massavernietigingswapens en tal van vergeten oorlogen, wil de Sint-Egidiusgemeenschap aan het begin van het nieuwe jaar het verlangen naar vrede belichten. De gemeenschap wijst er op dat vrede begint in het hart van iedere mens.

Daarom wil Sant’Egidio op nieuwjaarsdag voorstellen dat iedereen, in zijn straat, wijk en stad, het komende jaar concrete ‘daden van vrede’ stelt. Samen kunnen mensen van goede wil, van welke overtuiging of origine ook, de haat en de angst voor de andere overwinnen. Samen willen we de droom levend houden dat oorlog niet het laatste woord spreekt en dat oorlog ooit wordt gebannen uit de geschiedenis.

* In ANTWERPEN organiseert de Sint-Egidiusgemeenschap een vredeswandeling gevolgd door een vredesfeest. Op zaterdag, 1 januari 2005 om 17.00u vertrekt een fakkeltocht van aan de Voetgangerstunnel (Sint-Jansvliet) tot aan de Handschoenmarkt voor de kathedraal. Daar vinden enkele korte toespraken plaats. In de geest van de ‘trialoog’ die door de Sint-Egidiusgemeenschap wordt gevoerd, is er ook een groet van vertegenwoordigers van de joodse en islamitische gemeenschappen van de stad. Muziek, dans en een drankje ronden het feest af (omstreeks 18.30u). Alle vredelievende Antwerpenaren zijn hartelijk welkom! (info: 03/231.48.37)

* In HASSELT vindt op Nieuwjaarsdag eveneens een vredeswandeling plaats. Vertrek, op zaterdag 1 januari 2005, om 17u aan het monument voor de Oorlogsslachtoffers aan het Kolonel Dusartplein. Einde aan het Groenplein voor het Stadhuis. (info: 0496/201192)

* In LUIK organiseert Sant’Egidio, om 17.00u, een vredeswandeling samen met de islamitische verenigingen van de stad. Vertrek aan de place du Commissaire Maigret (achter het stadhuis) tot aan de kathedraal Saint-Paul. (Info: 0476/71.01.65)

info info@santegidio.be
locatieVoetgangerstunnel (Sint-Jansvliet)
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl