Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 11 december 2004 t/m zondag 9 januari 2005    Evangelie van 2004-12-11
 titelKerstfeest in Afrika
beschrijvingKerstgroepen en kerstvoorstellingen uit Afrika zijn van 10 december 2004 tot en met 9 januari 2005 te zien in het Limburgs Museum in Venlo. Onder de titel 'Kerstfeest in Afrika' worden kerststallen geëxposeerd uit de collectie van pastoor John van Oss.

Wat betreft stijl en uitvoering zijn de geëxposeerde kerstgroepen heel gevarieerd. De groepen zijn afkomstig uit de verzameling van pater John van Oss. In 1970 wilde hij als godsdienstleraar zijn leerlingen laten zien dat de kerstboodschap wereldwijd mensen aanspreekt. Het eerste jaar had hij vijf kerststallen. Het jaar daarop waren het er al dertien. Zijn collega-paters hoorden ervan en namen groepen mee van hun posten in missielanden. De sneeuwbal ging aan het rollen en inmiddels heeft de verzamelaar, die als pastoor werkzaam is in het Zuid-Limburgse Beek-Genhout, er honderden. De zeer gevarieerde collectie is inmiddels in langdurige bruikleen overgedragen aan het Limburgs Museum in Venlo.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11-17 uur
gesloten op 25 december en 1 januari

info(077) 352 21 12
www.limburgsmuseum.nl
locatieLimburgs MuseumKeulsepoort 5
plaatsVenlo (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl