Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 11 december 2004 t/m zondag 2 januari 2005    Evangelie van 2004-12-11
 titelGrootste Stille Nacht-verzameling
beschrijvingIn het Het Beiaard- en Natuurmuseum Asten is deze kerstperiode een uitzonderlijke 'Stille Nacht'-verzameling te zien, de grootste van de wereld.

Deze verzameling is bijeengebracht door Reinier Thiesen (60) uit het Limburgse Meerlo. Al 25 jaar verzamelt hij alles wat met het wereldberoemde kerstlied te maken heeft en met name de verschillende uitvoeringen. Het kerstlied “Stille Nacht, Heilige Nacht” is in alle muziekgenres verschenen, zelfs in hardrock, house en punk.

De verzameling uitvoeringen van Thiesen heeft intussen het aantal van 2250 bereikt. Tegenwoordig is het lied algemeen bekend in grote delen van de wereld en is het al vele jaren het meest gezongen kerstlied, zowel in de christelijke kerken, als daarbuiten. Het lied is bekend in meer dan 200 verschillende talen.

Het is voor de eerste keer dat de Stille Nacht verzameling van Reinier Thiesen tentoongesteld wordt. Naast het laten horen van verschillende versies, zijn er vele hoezen te zien. Ook is er veel informatie over het lied, de verschillende vertalingen waaronder de zeer verschillende Nederlandse teksten, de gedenkplaatsen in Oostenrijk, bladmuziek, boeken en een lijst van alle verzamelde versies. De verzameling van uitvoeringen is uniek, de grootste in haar soort in de wereld.

Naast deze unieke expositie zullen enthousiaste vrijwilligers kerstsfeer in het museum brengen. Marij Hoeben zal met enkele mensen opmerkelijke versieringen maken die telkens weer de volle aandacht trekken.
Op de binnenplaats komt een levensgrote kerststal , geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen.

Het Handbellenkoor van het Nationaal Beiaardmuseum zal op zondag 12 december om 14.00 en 15.00 uur optreden op de filmzolder.

In het gemoedelijke museumcafé kan men genieten van warme chocolademelk en Glühwein. Uiteraard is er ook koffie of thee met een kerstkransje!

Het Beiaard- en Natuurmuseum Asten is geopend:
di t/m vr 9.30 - 17.00 uur
za t/m ma 13.00 - 17.00 uur.
(Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten).

De toegang bedraagt:
t/m 15 jaar € 2,50
t/m 64 jaar € 5,-
65-plussers € 4,25

info(0493) 691 865
www.museumasten.nl
www.stille-nacht.nl
locatieBeiaard- en Natuurmuseum Asten is te vinden aan de Ostaderstraat 23
plaatsAsten (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl