Vandaag is woensdag 18 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 11 november 2017    Evangelie van 2017-11-11
(Sint Maarten)
begintijd14:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelAdrianuslezing - 500 jaar reformatie
beschrijving

Graag nodigen we u uit voor de vierde Adrianus VI lezing met als thema: “500 jaar Reformatie: drama of zegen?” De lezingen geven een theologische en historische kijk op de Reformatie met aansluitend een debat.

500 jaar geleden kwam Luther met zijn bekende 95 stellingen, en werd hij medeverantwoordelijk voor de scheuring van de Rooms-Katholieke kerk. Nu, 500 jaar later, kijken we terug. Hoe moeten wij de reformatie in theologisch en historisch opzicht zien? Wat voor impact had de reformatie bijvoorbeeld in Utrecht? Wat kunnen we leren van de reformatie 500 jaar later voor ons dagelijks leven en werk? Hoe kan een Katholiek de reformatie beter leren begrijpen. En hoe kan een Protestant de traditie beter begrijpen?

De sprekers op 11 november a.s. zijn Geert van Dartel,Secretaris van de Katholieke Vereniging voor Oecumene (“Reformatie als oecumenische uitdaging”), Jonas van Tol, docent aan de Universiteit Leiden en gepromoveerd op “De Reformatie en tolerantie” en Pim Walenkamp, Utrechts historicus en deskundige op het gebied van Adrianus VI (“Adrianus VI: de eerste paus-hervormer?”). In de lezingen besteden we niet alleen aandacht aan leven en werken van Maarten Luther maar ook aan leven en werken van de naamgever van de lezing, paus Adrianus VI (1459-1523), geboren als de timmermanszoon Adriaan Boeyens in Utrecht. Hij liet het Paushuize vanaf 1517 bouwen, dat daarmee – net als de reformatie – dit jaar haar 500-jarig bestaan viert. Klik hier voor het volledige programma.

De middag zal plaatsvinden in Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 in Utrecht. De entrée bedraagt € 7,50 en voor jongeren € 4,50. Bij aanmelding voor 1 november 2017 gratis voor jongeren en € 4,50 voor anderen. U bent van harte uitgenodigd! U kunt zich opgeven door te mailen.

info

stichtingkatholiekerfgoed@kpnmail.nl
www.stichtingkatholiekerfgoed.nl

locatiePaushuize, Kromme Nieuwegracht 49
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl