Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 21 t/m dinsdag 23 september 2003    Evangelie van 2003-09-21
 titelNieuwe bewegingen
beschrijvingOnder de titel 'Kerk zijn: elkaar dragen' is er van 21 t/m 23 september een bijeenkomst voor priesters, diakens, pastoraal werkenden van nieuwe bewegingen en pastores die meer van de nieuwe bewegingen willen weten. De conferentie is door een 15-tal bewegingen georganiseerd, waaronder de WKJ, het Focolare, de Foyer de Charité, maar ook een aantal in Nederland minder bekende bewegingen als Cursillo en het Legioen van Maria.

Het programma bevat zowel voordrachten van leden van de diverse bewegingen, als workshops waarin men met elkaar in overleg kan treden. Op de dinsdag houdt mgr. Van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem, een afsluitende lezing.

In dit congres wil men nagaan welke aanzetten tot antwoord er vanuit de kerkelijke bewegingen en nieuwe gemeenschappen gegeven kan worden op vragen als: Is het in deze tijd mogelijk een kerk als gemeenschap op te bouwen waarbinnen je ook jezelf gedragen weet? Is deze gemeenschap in staat de boodschap van het evangelie uit te dragen naar de wereld van vandaag?
Heel concreet, 'geen woorden, maar daden'.

Overnachtingen kosten 75 euro voor een kamer met douche en toilet, 60 euro voor een kamer zonder douche en toilet. Graag vooraf aanmelden.

infoSecretariaat 'Kerk zijn: elkaar dragen', (033) 4659622 of domusaurea@focolare.nl , ook voor aanmelden.
locatieconferentieoord Emmaus
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl