Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 3 december 2004    Evangelie van 2004-12-03
 titelKruis in top voor Martelaren van Gorcum
beschrijvingDe burgemeester van Brielle zal het kruis dat is herplaatst op dak van de bedevaartskerk van de Martelaren van Gorcum op 3 december onthullen. Hiermee wordt de kroon op de restauratie van het dak van de kerk gezet.

De bedevaartskerk is begin jaren '30 van de vorige eeuw gebouwd op de plke waar een de parochiekerk van Te Rugge stond. Achter die kerk, in het Elisabethklooster, werden in 1572 negentien priesters en ordebroeders - voornamelijk uit Gorcum - omwille vanhun geloofsovertuiging door de Geuzen omgebracht.

De bedevaartskerk, al enige jaren op de Rijksmonumentenlijst, was hard aan restauratue toe. Nu is dit werk voltooid en zal de burgemeester de vlag in top doen weerkeren in het kruis op de top.

infoBisschoppelijke Brielse Commissie
Postbus 268
3230 AG Brielle
locatieBedevaartskerk HH Martelaren van Gorcum
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl