Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 3 december 2004    Evangelie van 2004-12-03
 titelToekomst boerengrond staat op het spel
beschrijvingOnder de titel 'Plattelandsimpuls 2004' houdt het Christelijk Ecologisch Netwerkeen symposium over de stelling: Toekomst boerengrond staat op het spel

Heeft de boer in Nederland voldoende overlevingskansen? Zijn er over pakweg vijftien jaar nog agrarische ondernemers, of is het platteland dan het domein van de recreërende stedeling geworden? En hoe kunnen kerken met veel grond in eigen beheer tegemoet komen aan de wensen van burgers, en tegelijk de boeren perspectief bieden?

Het Christelijk Ecologisch Netwerk organiseert op vrijdag 3 december het symposium Plattelandsimpuls 2004 over eigendom en duurzaamheid voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van het platteland. Het symposium wordt gehouden op de Eemlandhoeve in Bunschoten.

Ir. Herman de Boon, voorzitter van TransForum Agro&Groen zorgt voor de aftrap met ‘Van boerderij naar buurderij’. In een zestal workshops komen vervolgens thema’s aan de orde als ‘kerk en grond’, ‘de rentmeestereconomie’, ‘duurzame plattelandsbedrijven’ en ‘de waarde van de schepping/het schepsel’.

Het symposium Plattelandsimpuls 2004 is bedoeld voor agrariërs, burgers, beleidsmakers, bestuurders, diakenen, kerkvoogden, accountants en relatiebeheerders van financiële instellingen.

Deelnemers aan het symposium ontvangen het boekje ‘Mijn vlakke land’ van het ICS-Forum voor geloof, wetenschap en samenleving. In deze publicatie staat de vraag centraal hoe christenen zich kunnen inzetten voor een duurzame ontwikkeling van het Nederlandse platteland.

info(033) 2999200
sten@solcon.nl
www.cenet.nl
locatieEemlandhoeve, Bisschopsweg 5b
plaatsBunschoten
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl