Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 24 december 2004    Evangelie van 2004-12-24
 titelMiddeleeuws Oberufer Kerstspel
beschrijvingMiddeleeuws 'Oberufer Kerstspel' wordt gespeeld door de Jacobgroep

Het Oberufer Kerstspel stamt uit de vroege middeleeuwen. Het spel is te beschouwen als cultureel erfgoed omdat het bewaard is gebleven dicht bij de oorspronkelijke vorm en taal.

Er wordt gespeeld door een groep "middeleeuwse boeren". Bekende beelden, welke op zoveel middeleeuwse schilderijen te zien zijn, worden getoond:
De annunciatie, de reis naar Bethlehem van Maria en Jozef, hoe deze in een stal moesten overnachten, alwaar in de kerstnacht het kindje geboren wordt. Ook de vrolijke herders vernemen dat er iets bijzonders aan het gebeuren is, zij gaan op zoek naar het pas geboren kind, schenken het kind hun eenvoudige gaven in aanbidding, vol van verwondering en ontroering.

Verweven in het spel worden mooie liederen gezongen.

De Jacobgroep speelt dit spel al vele jaren voor jong en oud.
Een hartverwarmend begin voor een goede kerst. De voorstelling vangt om 17.00 uur aan.

Entree: vrijwillige bijdrage
Reserveren : kerstspel@jacobgroep.nl of (073) 6133390

info(073) 6133390
www.jacobgroep.nl
locatieAuditorium van De Driestroom, Waalstraat 30
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl