Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 t/m zondag 12 december 2004    Evangelie van 2004-12-11
 titelGerardusjubileum
beschrijvingOp 11 december a.s. is het precies een eeuw geleden, dat paus Pius X de Italiaanse broeder-redemptorist Gerardus Majella heilig verklaarde. Tegelijkertijd is het 100 jaar geleden dat de Gerardus-bedevaarten naar Wittem ontstonden. En in 2005, op 16 oktober, wordt de de 250e sterfdag van deze volksheilige herdacht.

Voldoende aanleiding om het tussenliggende jaar uit te roepen tot een jubileumjaar onder het motto: ‘Gerardus Majella: 250 jaar inspirerend’.

In het weekend van 11 en 12 december a.s wordt het eeuwfeest van de heiligverklaring feestelijk herdacht. Op zondag 12 december zal mgr. F.Wiertz om 9.30 uur in de Gerarduskapel voorgaan in een pontificale Hoogmis.

Na afloop van de viering zal tijdens een feestelijke samenkomst in de Kloosterbibliotheek aan de bisschop en aan de provinciaal overste van de redemptoristen in Nederland, pater Gé Janssens, het eerste exemplaar worden overhandigd van een nieuwe publicatie over Sint Gerardus en de Gerardus-verering.

De feestdag wordt afgesloten met een concert van het wereldberoemde Russische solistenkoor van de Philharmonie uit St.Petersburg o.l.v. Olga Stupneva. Kaarten voor dit concert, dat om 20.15 uur gehouden wordt in de Kloosterkerk, zijn voor € 14,- te verkrijgen bij de klooster-receptie, (043) 4501741.

Jubileumactiviteiten in 2005
In het kader van het jubileumjaar worden komend jaar nog tal van activiteiten georganiseerd op religieus en cultureel gebied. Zo wordt op zondagavond 13 maart met een concert een CD gepresenteerd met muziek dat in de loop van de voorbije eeuw in Wittem is gecomponeerd en uitgevoerd bij gelegenheid van bedevaarten en andere feestelijke gelegenheden.
In juni is er een ‘Midzomerfeestweek’ in de kloostertuin, met onder andere een rectoraatsfeest op 18 juni; en op 25 juni een sterwandeling vanuit de vier windstreken naar Wittem met een pelgrimsfeest tot besluit.

Naamfeestdagen voor alle Gerard’s en Gerda’s...
In diezelfde maand zijn er ook speciale ontvangstavonden voor allen die naar Gerardus zijn genoemd. In de zomermaanden zijn er enkele workshops met regionale kunstenaars, samen met redemptoristen-kunstenaars uit Nederland en Zwitserland. Op zondag 18 september is er een speciale kinderbedevaart en tegen het einde van het jubileumjaar, op 13 oktober, wordt een pastoraal congres gehouden over de hedendaagse betekenis van pelgrimeren en bedevaartsoorden.

info(043) 4501741
www.gerardus.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieRedemptoristenklooster
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl