Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 6 april 2017    Evangelie van 2017-04-06
begintijd18:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelSamen tegen armoede - expertisebijeenkomst
beschrijving

Hoewel de Nederlandse economie langzaam uit het slop lijkt te komen, zijn armoede en schulden de laatste jaren toegenomen. De kerken merken dat. In het najaar van 2016 werd het interkerkelijke Armoedeonderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen aankloppen bij de kerken omdat ze financieel in de knel raken. Er gaat steeds meer geld in om en vele duizenden vrijwilligers zijn vanuit de kerken betrokken bij deze hulpverlening.

In diaconieën, parochiële caritasinstellingen en andere diaconale organisaties is een scala aan activiteiten om mensen die in de knel zitten, materieel en immaterieel te ondersteunen. Dat gebeurt ook vanuit initiatieven zoals SchuldHulpMaatje, voedselbanken, noodfondsen en diaconale platforms.

Het Knooppunt Kerken en Armoede wil in de eerste helft van 2017 de expertise, die aanwezig is bij al deze initiatieven, bijeenbrengen o.a. in een bijeenkomst op 6 april 2017 in de Adventskerk (Camphuiysenstraat 4) te Eindhoven. Welke mogelijkheden kunnen we elkaar aanreiken en wat kunnen we van elkaar leren? Welke dilemma’s, voetangels en klemmen komen we tegen en welke oplossingen zien we daarvoor? Hoe kunnen de verschillende netwerken elkaar ontmoeten en versterken?

Van elkaar leren en elkaar inspireren. Samen tegen armoede!

Programma
Het programma zal, naast informatie en inspiratie vanuit de organiserende partijen, vooral interactief zijn: veel ruimte voor ontmoeting, uitwisseling, discussie, ideeën opdoen en netwerkvorming.

Globaal zal dit het programma zijn:
18.00 uur - start met soep en broodjes
19.00 uur - begin van het plenaire programma
19.30 uur - start workshops, 2 rondes van 45 minuten
21.15 uur - afsluiting met drankje en hapje

Workshops
Hierbij kan gekozen worden uit twee van de volgende vijf workshops:

  • Armoede en de kerken
  • Noodfondsen
  • Diaconale Platforms
  • Schuldhulp
  • Voedselbanke

Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst is noodzakelijk

info

www.knooppuntkerkenenarmoede.nl/regiobijeenkomsten

locatieAdventskerk, Camphuiysenstraat 4
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl