Vandaag is woensdag 26 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 26 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017    Evangelie van 2016-12-26
(2e Kerstdag / Heilige Stefanus)
 titelKerst-openstelling Nieuwe Bavo
beschrijving

Tijdens de Kerstvakantie is de nieuwe Bavo geopend voor bezichtiging. Vanaf Tweede Kerstdag 26 december t/m 8 januari is de nieuwe Bavo dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00 uur (m.u.v. 1 en 2 januari).

Naast de dagopenstelling is er ook eenmalige op woensdagavond 28 december een avondopenstelling. Dan wordt de verlichting gedimd en worden kaarsen en kandelaars ontstoken. De Spaarnebazuin zorgt voor de muzikale omlijsting.

Activiteiten

  • Dagelijks is er om 13.00 uur een rondleiding. De rondleiding wordt verzorgd door de KathedraalWachten en omvat o.a. de bouw en architectuur, de belangrijkste kunstwerken  en de glas-in-lood ramen van Jan Dibbets die afgelopen voorjaar zijn aangebracht. Daarnaast beantwoordt de KathedraalWacht graag uw vragen.
  • Op woensdagmiddag 28 december en woensdagmiddag 4 januari presenteert het H. Kerstmisgilde zich. Het gilde beschikt over een eigen kapel in de nieuwe Bavo, de Kerstkapel. Leden van het H. Kerstmisgilde zullen u informeren over het ontstaan en betekenis van het gilde en de Kerstkapel.
  • Ter gelegenheid van Kerst zal er een expositie worden ingericht met 20 internationale Kerstgroepen. De groepen zijn afkomstig uit o.a. Peru, Mexico, Thailand en de Filipijnen. Daarnaast zijn er ook groepen die dichter bij huis vandaag komen zoals Duitsland, Spanje en Italië.
  • Op woensdag 28 december kunt u de torens van de nieuwe Bavo beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Onder begeleiding van een gids beklimt u de vrouwentoren: eerst naar de klokken en daarna naar het dak van de toren, in totaal zo’n 275 treden. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad Haarlem en kijkt u tussen de duinpannen door naar zee. Naar het Oosten heeft u zicht op Schiphol en Amsterdam
  • Nieuw dit jaar is de avondopenstelling op woensdag 28 december van 19.30-22.30 uur. Een bijzonder sfeervolle setting wanneer de theaterverlichting wordt gebruikt die de gewelven en kapellen verlicht. Daarbij worden vele kaarsen en kandelaars ontstoken. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door de leden van de Spaarnebazuin die om 20.00 en 21.00 uur een optreden met (kerst)muziek zullen verzorgen. Ook is het deze avond mogelijk om de torens te beklimmen voor mooi uitzicht over de verlichte stad Haarlem. Entree: € 4 p.p. / kinderen € 1

info

www.rkbavo.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl