Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 10 november 2004    Evangelie van 2004-11-10
 titelCatechesedriedaagse Apostelkerk
beschrijvingDe R.K. Parochie van de HH. Twaalf Apostelen in Beverwijk organiseert in november 2004 een catechesedriedaagse onder de naam: ‘Apostelavonden 2004’. Tijdens deze drie avonden staan we stil bij God, geloof, Kerk en maatschappij. De driedaagse gaat draait dit keer om het thema New Age, de vraag wie Jezus als Zoon van de Vader eigenlijk is en de vertaling hiervan naar de geloofsopvoeding van kinderen en tieners.

Waar gaat het eigenlijk om?
Geloven is voor veel mensen geen vanzelfsprekende zaak meer. Geloofsopvoeding wordt vaak als niet gemakkelijk ervaren. Zicht krijgen op eigen geloof en geloven valt niet mee. “Waar gaat het dan om?”, is dan zo’n vraag die vaak wordt gesteld. Dat is de reden om te starten met deze catechesedriedaagse.

Interessante inleidingen
Vanuit hun eigen ervaringen vertellen dhr. en mw. Petit (ervaringsdeskundigen) over New Age, de kenmerken ervan en het achterliggende gedachtengoed dat nog steeds actueel is. Pater Jan Koopman (priester) spreekt met ons over de vraag wie Jezus eigenlijk is of beter: wie Hij voor ons wil zijn. Pater Koopman is werkzaam in Mulo (Democratische Republiek Congo). De laatste avond draait de vraag om geloofsopvoeding in deze tijd. Aan de hand van korte inleidingen, prikkelende cases en onderlinge gesprekken willen we de vertaalslag maken naar de praktijk van alledag.

Niet moeilijk
De Apostelavonden zijn niet bedoeld als hoogdravende theologische uiteenzettingen, maar willen practische avonden zijn waar je als programmadeelnemer “wat aan hebt”. Geen moeilijkdoenerij derhalve, maar “to the point”.

Meer informatie
Deze Apostelavonden worden georganiseerd op de woensdagen 3, 10 en 17 november 2004 voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen van deze driedaagse. Om 19.00 uur is er een Eucharistieviering in de Apostelkerk (Van Riemsdijklaan 120, Beverijk), daarna volgt het programma vanaf 19.45 uur in het naast de kerk gelegen parochiegebouw “De Grenspost”.

De avonden duren elk tot 22.00 uur. Voor de bestrijding van de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

infoKees Koopman, 0652 065 021
apostelavonden@apostelkerk.nl
www.apostelkerk.nl
locatieApostelkerk, Van Riemsdijklaan 120
plaatsBeverwijk (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl