Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Lezing
lezing
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 2 december 2016    Evangelie van 2016-12-02
begintijd17:45 uur
eindtijd20:00 uur
 titelA death row testimony
beschrijving

In het kader van de actie ‘Cities for Life’, een internationale dag tegen de doodstraf, getuigd Rais Bhuiyan over zijn strijd tegen de executie en voor de vergeving van de man die een aanslag op hem pleegde.

Conferentie en Meet&Greet

Voertaal Engels

Toegang vrij

Achtergrond
Mark Stroman verloor zijn zus in de aanval op de Twin Towers in New York. Haar lichaam werd nooit teruggevonden. Stroman had al verschillende malen in de gevangenis gezeten voor overvallen en racistisch geweld en maakte deel uit van de Aryan Brotherhood. Hij besloot op eigen houtje wraak te nemen en zocht naar mensen die uit het Midden Oosten afkomstig waren of moslim waren. Hij begon in Dallas waar hij een Pakistaan ombracht. In oktober vermoordde hij vervolgens een Indiër bij een benzinepomp in Mesquite. Een andere migrant, Rais Bhuiyan, schoot hij in het gezicht en liet hij zwaargewond achter. Bhuiyan, die in zijn geboorteland Bangladesh piloot bij de luchtmacht was en naar de VS kwam om er informatica te studeren overleefde ternauwernood. Hij bleef blind aan één oog.

Bhuiyan, een gelovig moslim, slaagde er niet enkel in om zijn aanvaller te vergeven, maar stelde alles in het werk om te voorkomen dat Stroman geëxecuteerd zou worden. Op 21 juli 2011 werd Stroman helaas ter dood gebracht, maar Bhuiyan zet zijn geweldloze strijd voort om te tonen dat het mogelijk is om in vrede en vriendschap samen te leven, ook als mensen een verschillende overtuiging hebben.

Tegenwoordig zet hij zich dan ook in voor de verdediging van de mensenrechten en voor de campagne voor de afschaffing van de doodstraf in de Verenigde Staten en in de wereld. Hij heeft daarvoor een eigen stichting opgericht: “World without hate” en werkt samen met verschillende organisaties zoals de Gemeenschap van Sant’Egidio en Amnesty International.

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieSant’Egidio Nederland, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl