Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 18 t/m zaterdag 19 november 2016    Evangelie van 2016-11-18
begintijd10:00 uur
eindtijd10:00 uur
 titel24 uur gebed voor de Heer
beschrijving

Paus Franciscus heeft heel de kerk uitgedaagd om daar waar mogelijk het Heilig Jaar van de Barmhartigheid af te sluiten met “24 Uur voor de Heer”, dat wil zeggen een etmaal lang open kerk houden met doorlopend gebed. De Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht heeft de uitdaging van de paus aangenomen, en organiseert vanaf vrijdag 18 november na de Mis tot zaterdag 19 november na de Mis “24 Uur voor de Heer”. Heel de dag en de nacht is de kerk open, met aanbidding, zang, muziek en meditatie.

Vele groeperingen hebben al hun deelname toegezegd, de Blauwe Zusters van Brunssum, de seminaristen van Rolduc, de gemeenschap van de Kommel, en het seminarie van de Neo-Catechumenale Weg. Maar ook de eigen parochianen zullen zoveel mogelijk aanwezig zijn. Enkele organisten verzorgen op gezette tijden een half uur orgelspel. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag blijft de kerk open. Dan zijn het voornamelijk de studenten van het Oecumenisch Studentenpastoraat In Between en de christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam die zorgen voor gebed, meditatie en Taizégezangen.

En verder kan natuurlijk iedereen op elk moment van de dag of de nacht binnenlopen, om deel te nemen aan deze gebedsuren.

Zaterdagmorgen, na de Mis van 9.30 uur, zal met een symbolisch gebaar de Heilige Deur gesloten worden. Daarmee eindigt dan ook het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

info

basiliek@sterre-der-zee.nl
www.sterre-der-zee.nl

locatieBasiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl