Vandaag is vrijdag 28 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 29 november 2016    Evangelie van 2016-11-29
begintijd16:00 uur
 titelPresentatie AVINOE - Onze Vader
beschrijving

Op dinsdagmiddag 29 november om 16.00 uur bent u van harte welkom aan de Amalialaan 126-g, Baarn (naast het NS-station). Onder het genot van een glas wijn of iets anders zullen we de tweede jeugd inluiden van het boekje Avinoe – Onze Vader. U kunt auteur Marcel Poorthuis ontmoeten naast andere mensen van PaRDeS en van Adveniat, onder wie de nieuwe directeur Leo Fijen. Het boek is te koop en kan, als u dat wenst, door de auteur gesigneerd worden!

De uitgave Avinoe, die in de tachtiger jaren furore maakte als inleiding in de joodse achtergronden van het Onze Vader, was lange tijd niet meer verkrijgbaar. De invoering van een nieuwe Onze Vadertekst in de katholieke liturgie aan het begin van deze Advent was voor de uitgeverijen Adveniat en Pardes een ideale aanleiding om de tekst weer op de markt te brengen, geheel herwerkt en opnieuw vormgegeven, voor de nieuwe generatie. Theoloog en judaïcus dr. Marcel Poorthuis is inmiddels hoogleraar Dialoog tussen de godsdiensten aan de Tilburgse Faculteit voor Katholieke Theologie. Coauteur Theo de Kruijf overleed in 2014. Zijn nagedachtenis zij ons tot zegen.

info

www.adveniat.nl
www.pardes.nl

locatieAmalialaan 126-g
plaatsBaarn (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl