Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzondag 31 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-31
 titelTrainingsdag tiener- en jongerenwerkers
beschrijvingDe Wereldjongerendagen (WJD) aanstaande augustus 2005 in Keulen zijn een unieke kans om een tiener- of jongerengroep te beginnen of nieuw leven in te blazen. Om (aankomende) tiener- en jongerenwerkers toe te rusten en te bemoedigen organiseert de landelijke kerngroep WJD op zondag 31 oktober a.s. in Utrecht een trainingsdag.

De Wereldjongerendagen in Keulen worden hopelijk een krachtige impuls voor jong katholiek Nederland. Als we willen dat Keulen 2005 iets blijvends teweeg brengt in onze Kerk, dan moeten we ons daar nu al op voorbereiden.

Daarom organiseren we een dag om geinteresseerden te trainen voor het opzetten van en leidinggeven aan tiener- of jongerengroepen. Dan hebben we duizenden Keulengangers bij terugkomst iets om naar uit tekijken. Want een tiener- of jongerengroep is dé plek om te groeien in geloof en God (beter) te leren kennen.

Het starten en volhouden van een tiener- of jongerengroep is een pittige en uitdagende job. Kom en laat je bemoedigen en toerusten om die uitdaging aan te gaan en vol te houden!

Op de trainingsdag wordt gezamenlijk nagedacht over de jongeren anno 2005. In welke leefomgeving groeien ze op? Wat zijn de vragen die hen bezighouden? Hebben we als Kerk een antwoord op hun vragen? En zo ja: hoe brengen we die antwoorden op een creatieve, eigentijdse manier over?

Spreker is drs. Judith van Hoof, pedagoog en auteur van het boek 'Zij zijn de kerk van vandaag'

Programma:
10.00 Eucharistieviering in de parochiekerk Gerardus Majella (naast het Leerhuis gelegen)
11.00 opening en presentatie
12.30 lunch
13.30 vervolg programma
17.00 einde

Zelf graag lunchpakket meenemen.
Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd.

Aanmelding vooraf (niet verplicht) graag op info@wjd.nl

infoKerngroep WJD 2005
(030) 2326925
info@wjd.nl
www.wjd.nl
locatieThomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl