Vandaag is zondag 7 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 25 november 2016    Evangelie van 2016-11-25
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBijeenkomst over het nieuwe Onze Vader
beschrijving

Het bisdom Breda organiseert op vrijdag 25 november een bijeenkomst over het Onze Vader. De aanleiding voor de bijeenkomst is de introductie van de nieuwe vertaling van het Onze Vader. Deze nieuwe vertaling wordt vanaf 27 november gebeden in de liturgie.

Vicaris Paul Verbeek nodigt, mede namens bisschop Liesen, belangstellenden per brief van harte uit: pastorale beroepskrachten, parochiebestuurders, evenals organisten, dirigenten, koorleden en andere geïnteresseerden.

De Nederlandse en de Vlaamse vertaling van het Onze Vader is vernieuwd in opdracht van de Wereldkerk. De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft besloten dat de nieuwe vertaling van het Gebed des Heren komende advent wordt ingevoerd. Dat gebeurt gelijktijdig in Nederland en Vlaanderen.

Vicaris Verbeek: “Decennia lang bleek het niet mogelijk om tot een gezamenlijke tekst van het Onze Vader te komen voor het Nederlandse taalgebied. Het is te begrijpen dat het niet gemakkelijk is voor sommige gelovigen van de oude vertrouwde versie van het Onze Vader over te gaan naar de nieuwe vertaling. Toch is het mooi en verheugend dat Nederland en Vlaanderen nu dezelfde tekst van het Onze Vader kunnen gaan bidden. Om dit feit te vieren organiseren we deze bijeenkomst rond de nieuwe vertaling van het Onze Vader.”

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 25 november van 14.30 uur tot 16.00 uur in de Johanneszaal van Priester- en Diakenopleiding Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven.

Opgeven kan tot vrijdag 18 november via E secretariaat@bisdombreda.nl

Programma
14.00 uur - Inloop met koffie en thee
14.30 uur - Opening mgr. Liesen. Inleiding vicaris Verbeek: Heer, leer ons bidden
15.00 uur - Inleiding door mgr. Liesen: Nieuwe accenten, nieuwe kansen
15.30 uur - Samen het Onze Vader zingen o.l.v. Jan Schuurmans
16.00 uur - Afsluiting

info

secretariaat@bisdombreda.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieJohanneszaal van Priester- en Diakenopleiding Bovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl