Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 4 november 2016    Evangelie van 2016-11-04
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelJheronimus Bosch Requiem 2016
beschrijving

Op 4 november wordt Jheronimus Bosch herdacht met het herdenkingsconcert Bosch Requiem. Voor deze editie is een speciale dodenmis gecomponeerd door Detlev Glanert die uitgevoerd wordt door het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Groot Omroepkoor en solisten onder leiding van Markus Stenz. Frans Timmermans draagt een essay voor.

Verdoemd of gered. Donker mysterie over dood of zegenrijk visioen van eeuwigheid. Rond Allerzielen wordt Jheronimus Bosch herdacht met een concert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. De zevende editie van Bosch Requiem is memorabel omdat Jheronimus Bosch 500 en het Koninklijk Concertgebouworkest gezamenlijk componist Detlev Glanert opdracht hebben gegeven tot het componeren van een dodenmis voor solisten, koor en orkest.

Bosch Requiem wordt uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest, het Groot Omroepkoor en solisten onder leiding van Markus Stenz. Frans Timmermans schrijft een essay dat ook door hem zal worden voorgedragen.

Voorafgaand aan Bosch Requiem 2016 wordt het werk Souling voor Carillon van componist Anthony Fiumara gespeeld op het orgel door beiaardier Joost van Balkom.

Er is géén pauze. Het concert is circa 21.00 uur afgelopen. Er worden opnamen gemaakt ten behoeve van een dvd-uitgave en uitzending voor televisie.

info

www.bosch500.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl