Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 12 november 2016    Evangelie van 2016-11-12
begintijd10:00 uur
 titelThemadag voor gebedsleiders
beschrijving

Op zondag 12 november 2016 vanaf 10.00 uur houdt Bisdom Rotterdam een themadag voor gebedsleiders.

Overwegingen zijn een belangrijk onderdeel van gebedsdiensten. Het is een centrale handeling in de viering. Voor elke gebedsleider is het dan ook iedere keer weer spannend: wat ga ik zeggen? Hoe begin ik? Waar werk ik naar toe? Wat wil ik mensen meegeven? Bovendien zoekt men naar feedback.

Elke gebedsleider wil dan ook de overweging verbeteren. Je hoeft geen groot redenaar te worden. Wel wordt gevraagd dat je nadenkt over alles wat er om je heen gebeurt. Wezenlijker is nog dat het Woord van God centraal staat. En dat je overweegt hoe de Geest door jou werkt.

Deze keer gaat Vincent de Haas daar op in: we lezen enkele gedeelten uit het homiletisch directorium; we doen samen elke praktische oefeningen. We luisteren naar elkaar, en geven commentaar aan elkaar. Hij vraagt dan ook om een overweging mee te nemen zoals u die gebruikelijk houdt. Aan het einde van de dag hopen we bereikt te hebben dat we beter in staat zijn om een overweging te schrijven en te houden.

Naast het werken aan de verbetering van de eigen overweging biedt de themadag zoals gewoonlijk gelegenheid om andere gebedsleiders te ontmoeten, werkervaringen in de parochie uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen.

Programma
09.30 uur - zaal open
10.00 uur - opening
10.15 uur - ochtendprogramma
12.15 uur - lunch (wordt verzorgd)
13.15 uur - middagprogramma
14.30 uur - slotviering

Personalia
Vincent de Haas is permanent diaken in het bisdom Breda, exegeet en werkzaam in de Augustinusparochie Breda. Voorts is hij staflid aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk en coördinator van de Katholieke Bijbelstichting.

Kosten
€ 10 per persoon
De parochie ontvangt een factuur.

Opgave
Opgave graag vóór 5 november 2016, o.v.v. naam, adres, parochie en E-mail.

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

locatieAdelbertkerk, Minervaweg 7
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl