Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 november 2004    Evangelie van 2004-11-07
 titelUniek koor te gast in de Kapel
beschrijvingOp zondag 7 november vindt om 15.00 uur het tweede 'kapelconcert op de zondagmiddag' van dit seizoen in de Roermondse Kapel in ’t Zand plaats. Een uniek koor is dit keer te gast: het Helmonds Vocaal Ensemble. Uniek vooral vanwege de samenstelling, omdat het bestaat uit kinderen en volwassenen. Het koor wordt geprezen om zijn zuiverheied en stijlgetrouwe interpretatie.

Het Helmonds Vocaal Ensemble is nauw verbonden met de Zangschool van het Kunstencentrum Helmond, waar de kinderen een uitgebreide zangopleiding volgen. Zo bestaat binnen het koor een opbouw van kinderkoor, jeugdkoor tot kamerkoor. Om dit alles is het Helmonds Vocaal Ensemble enig in zijn soort in ons land.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire variërend van vroeg-barok tot hedendaagse muziek en zal daarvan op het concert een bewijs leveren. Het gevarieerde programma bestaat uit het bekende Miserere van Allegri, de Quatre Motets van Duruflé, werken van Stravinski en voorts Engelse muziek van o.a. John Rutter en David Willcocks.

Het koor staat onder leiding van Jeroen Felix, momenteel rector cantus van de St. Janskathedraal in Den Bosch en is als kerkmusicus verbonden aan de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.

Aan het Franssenorgel zal de organist Jan van de Laar enkele intermezzi verzorgen. Jan van de Laar treedt veelvuldig op als solist en als continuo-speler. Hij maakte tal van radio-opnamen voor de verschillende Nederlandse omroepen en BBC; daarnaast ook plaat- en cd-opnames op het orgel van de St. Lambertuskerk in Helmond. Aan deze kerk is hij al sinds 1976 verbonden.

De entree is 8 euro; kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Colamgebouw, Parklaan 3 voor 7 euro.

info(0475) 332886
www.centrumdekapel.nl
www.helmondsvocaalensemble.nl .
locatieKapel in 't Zand, Parklaan 3
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl