Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 24 t/m vrijdag 25 maart 2005    Evangelie van 2005-03-24
 titelJongerenwake Nacht van Vrede
beschrijvingIn de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag (24 op 25 maart) zal weer de jongerenwake plaatsvinden, dit jaar onder de noemer ‘Nacht van Vrede’. Tijdens deze wake zullen de deelnemers stil staan bij het lijden en sterven van Jezus, en dit verbinden met de actualiteit. Hiertoe zullen gedurende de nacht in de gezamenlijke rooms-katholieke kerken van Zoetermeer vieringen en bijeenkomsten worden gehouden. De wake zal op 24 maart om 22.15 uur beginnen in kerkgebouw De Doortocht, Hekbootkade 60. In De Doortocht zullen de Voetwassing en het Laatste Avondmaal worden herdacht. Daarna gaat de tocht langs achtereenvolgens de kerkgebouwen Genesareth (Monnikenbos), waar een verhaal zal worden voorgedragen afgewisseld met solozang, de Wijngaard (Moeder Theresasingel) met een optreden van de band Inventation, de Nicolaaskerk (Dorpsstraat) met een Taizé-viering, en in de Tabor (Lijnbaan) een Kruisweg met medewerking van jongerenkoor Esperanza. De wake eindigt om 05.45u in de Doortocht.

De deelnemers zorgen zelf voor eten en drinken voor onderweg en voor het ontbijt in de Doortocht, waarbij de organisatie vraagt rekening te houden met het feit dat het een goede gewoonte is te vasten in de Goede Week en geen vlees te eten op Goede Vrijdag. Het is aan te raden om een kussentje mee te nemen, omdat de deelnemers in de kerken veelal op de grond zullen zitten.

Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze wake. Wie er niet de hele nacht bij kan zijn, kan ook een deel meemaken. Er zijn in totaal zes bijeenkomsten en vijf verschillende kerken, de afstand tussen de kerken wordt lopend overbrugd.Begin- en eindpunt is kerkgebouw De Doortocht, Hekbootkade 60 (bereikbaar via sprinterstation De Leyens).

Opgeven voor deelname is aanbevolen, maar niet noodzakelijk.

Voor vragen en het doorgeven van deelname: jojogroep@hotmail.com / 079-3167085

De jongerenwake is een activiteit van de JoJo’s, een van de jongerengroepen van de Zoetermeerse parochie H. Nicolaas (www.played.by/jojo).

infoJoJo's
(079) 316 70 85
jojogroep@hotmail.com
www.played.by/jojo
locatieAlle R.K. kerken in Zoetermeer
plaatsZoetermeer (Zuid-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl