Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 14 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-14
begintijd16:00 uur
 titelPerspresentatie eerste boek Mgr. De Korte
beschrijving

vrijdag 14 oktober zal het eerste boek van mgr. Gerard de Korte als bisschop van Den Bosch worden gepresenteerd. Dat gebeurt om 16.00 uur in de kerk van de Protestantse Gemeente van Den Bosch aan de Kerkstraat 20 te Den Bosch, tegenover boekhandel Heinen. Bisschop De Korte schreef van maart tot september samen met journalist Leo Fijen een brievenboek onder de titel ‘Loslaten en thuiskomen, een bewogen jaar in brieven’.

Niet eerder was mgr. Gerard de Korte zo persoonlijk als in dit brievenboek: over het afscheid van zijn ouders, over de troost aan het bed van zieken, maar ook over de verhuizing van Groningen naar Den Bosch. En natuurlijk komt ook de toekomst van de kerk van Nederland en vooral van het bisdom Den Bosch ter sprake.

Bisschop Gerard de Korte en journalist Leo Fijen, beiden 61 jaar, beiden historicus, beiden op een kantelpunt in hun leven, schreven elkaar 22 brieven in een jaar waarin ze allebei moesten loslaten en weer thuiskomen. De bisschop verhuisde dit jaar van het kleinste naar het grootste bisdom, de journalist van de grootste omroep naar een kleine uitgeverij.

Bij de presentatie zal Leo Fijen de nieuwe bisschop van Den Bosch bevragen op alle belangrijke thema’s van de afgelopen maanden: de verhuizing, de kennismaking in het bisdom, zijn visie op de toekomst van het bisdom. Daarnaast is er alle ruimte om mgr. Gerard de Korte ook vragen te stellen.

De presentatie wordt georganiseerd door boekhandel Heinen in samenwerking met uitgeverij Adveniat en begint om 16.00 uur. De kerk aan de Kerkstraat 20 is open vanaf 15.30 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Elske ter Lindert.

info

info@adveniat.nl
www.adveniat.nl

locatieProtestantse Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl