Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 8 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-08
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOpendeurdag Orgelbau Schumacher
beschrijving

Op zaterdag 8 oktober 2016 van 14 tot 17 uur, en op zondag 9 oktober van 10 tot 17 uur, laat Schumacher iedereen de wondere wereld van orgelbouw in al haar facetten ontdekken in haar moderne atelier van 2100 m², idyllisch gelegen aan de rand van het Hertogenwoud en de Hoge Venen nabij Eupen, in Duitstalig België.

Schumacher legt op dit moment met de intonering de laatste hand aan de langverwachte restauratie van het monumentale symfonische Schyven-orgel in de Antwerpse kathedraal. Alle 30.000 onderdelen werden zorgvuldig gedemonteerd, gereinigd, hersteld of vervangen. Na 17.500 werkuren moet het orgel klaar zijn in het voorjaar 2017. Op 22 en 23 juni spelen titularis Peter Van de Velde en de Filharmonie een feestelijk concert met het orgelconcerto van Robert Groslot en de derde symfonie van Camille Saint-Saëns.

Intussen herbouwt Schumacher in haar atelier het barokke Binvignat-orgel uit 1781 van de Sint-Michielskerk in het Limburgse Bree in nauwgezette historische stijl. Schumacher onderhoudt ook voortdurend tal van orgels in heel het land en ook daarbuiten.

Er werken meer dan twintig hooggekwalificeerde ambachtslui voor Orgelbouw Schumacher. De meesten bezitten verschillende kwalificaties in hout- en/of metaalbewerking. Ze zijn orgelbouwer, intonateur, pijpenmaker, meubelmaker, houtsnijder, houtdraaier, fijnmechanieker, technisch tekenaar, restaurateur en vergulder.

In 2015 won Orgelbouw Schumacher de prestigieuze wedstrijd “Ambacht in de kijker” uit ongeveer 200 deelnemers.

Doorheen de jaren bouwden en restaureerden eerst vader Stephan en daarna zoon Guido Schumacher meer dan 500 orgels in binnen- en buitenland, waaronder meerdere opvallende en belangrijke instrumenten, tot in Amerika en Japan.
Orgelbouw en de restauratie van historische orgels vormen sinds 60 jaar de hartstocht van Orgelbouw Schumacher. Gaande van kistorgels en verfijnde studieorgels tot grote kerk- of concertorgels, heeft Schumacher regelmatig het bewijs van hoge kwaliteitsnormen geleverd. Het bedrijf gaat geen enkele uitdaging uit de weg, of het nu gaat om een reconstructie in historische stijl of de bouw van een klassiek orgel in hedendaagse vorm.

Ambachtelijke traditie, gepaard met de grondige kennis van historische instrumenten, moderne productietechnieken en artistiek inlevingsvermogen liggen aan de basis van de uniekheid van elk orgel dat het atelier van Schumacher verlaat. Een gemotiveerd team van hoog gekwalificeerde medewerkers stelt het bedrijf in staat om alle orgelonderdelen in het atelier te vervaardigen.

info

087 / 88 30 30
admin@orgel-schumacher.com
www.orgel-schumacher.com

locatieLangesthal 130
plaatsEupen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl