Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 6 november 2016    Evangelie van 2016-11-06
begintijd15:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelAllerzielenviering - vluchtelingen EU-grenzen
beschrijving

Herdenking van de duizenden omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen

In de week van Allerzielen, op zondag 6 november 2016, vindt op de steiger voor museum De Hermitage in Amsterdam een herdenking plaats van de omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in. 

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. In 2014 en 2015 waren er meer dan 3.000 per jaar te betreuren en in 2016 was het aantal doden eind juni al 3000. Het gaat om mensen die meestal naamloos, in stilte sterven. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd zodat zij niet vergeten worden.

Voorprogramma
Voorafgaand aan de herdenking is er op de zolder van de Protestantse Diaconie in de Van Limmikhof (enkele minuten lopen van de Hermitage) een voorprogramma. Sebastiaan van der Zwaan (directeur Justice & Peace Nederland) zal informatie geven over de laatste ontwikkelingen in het Europese migrantenbeleid. Geesje Werkman (beleidsmedewerker vluchtelingen Kerk in Actie) zal vertellen over haar laatste bezoek aan Lampedusa.

Programma
15.15 uur: Inloop, zolder van de Protestantse Diaconie, Nieuwe Keizersgracht 1A
15.30 uur: Welkom
15.35 uur: Inleiding door Sebastiaan van der Zwaan (Justice & Peace)
15.50 uur: Interview met Geesje Werkman (Kerk in Actie)
17.00 uur: Start oecumenische herdenking op steiger voor de Hermitage, met medewerking van ds Janneke Stegeman (theoloog van het jaar)

De herdenking wordt georganiseerd door Kerk in Actie, Justice and Peace Nederland, het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam en Catholic Worker Amsterdam.

info

Hanneke van Bezooijen
Protestantse Diaconie Amsterdam
(06) 24 2 204 49

Gerard Moorman
Catholic Worker Amsterdam
(06) 81 6 732 63

www.allerzielen.eu
www.noelhuis.nl/allerzielen-2016

locatieProtestantse Diaconie, Nieuwe Keizersgracht 1A
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl