Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 8 t/m woensdag 12 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-08
 titelBedevaart naar Banneux
beschrijving

Niet ver van de grens bij Maastricht ligt het Belgische bedevaartsoord Banneux. Hier is in 1933 Maria acht maal verschenen aan Mariëtte Beco, als de Maagd der Armen.

Jaarlijks organiseert het Banneux Comité van Bisdom Haarlem-Amsterdam twee ziekentriduüms. De komende reis is van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 oktober 2016. Vanuit verschillende plaatsen in Bisdom Haarlem-Amsterdam zal er een bus vertrekken naar Banneux. Eén van de bussen is speciaal ingericht voor mensen in een rolstoel.

In Banneux overnachten we in de Hospitalité, op loopafstand van de bron waar Maria is verschenen. Dagelijks wordt u een programma aangeboden met de H. Mis, ziekenzegen, lichtprocessie, persoonlijke gesprekken en natuurlijk goed verzorgde maaltijden in het restaurant.

De ongeveer 80 - 100 deelnemers ervaren deze bedevaarten als: ‘thuiskomen’ en ‘verrijkend’. Wanneer u dit zelf eens wilt ervaren, bent u van harte welkom op een van de triduüms.

Het ziekentriduüm is niet alleen bedoeld voor zieken. Ook mensen die de bedevaart naar Banneux willen maken zijn van harte welkom. Met de reizen gaan ook verzorgenden mee die de deelnemers helpen.

Als u een keer mee wil, als deelnemer of vrijwilliger, kunt u zich opgeven per e-mail of telefoon.

info

Eva Onderwater
(0279) 56 99 66
banneux.bisdomhaarlem@outlook.com

locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl