Vandaag is donderdag 18 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 12 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-12
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelKostersdag over beheer kerkschatten
beschrijving

In de bisdomgebouwen te Roermond vindt op woensdag 12 oktober 2016 weer de jaarlijkse ontmoetingsdag van Limburgse kosters en kostervrijwilligers plaats.

Spreker is ditmaal drs. Rob Dückers over kosters en kerkschatten. De kunsthistoricus gaat daarbij in op het gebruik van objecten uit het christelijk cultureel erfgoed in de liturgie. Veel kosters zijn beheerders van een kluis vol attributen die al dan niet (nog) gebruikt worden in de liturgie. De voordracht sluit daar bij aan.

De dag begint om 14 uur met een woordje over actuele ontwikkelingen aangaande de liturgie en kerkmuziek door vicaris Smeets en eindigt rond 16.30 uur met een korte vesperviering.

Aanmelden is mogelijk via dlkm@bisdom-roermond.nl

info

dlkm@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl