Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 11 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-11
(H. Johannes XXIII)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelImpulsavond parochiefinanciĆ«n-gebouwenbeleid
beschrijving

Op dinsdag 11 oktober 2016 wordt er van 19.30 tot 21.30 uur een Impulsavond gehouden voor parochiebestuurders, pastorale beroepskrachten en overige geïnteresseerden over parochiefinanciën en gebouwenbeleid. De avond wordt gehouden in De Arke, Flevo 161, Drachten. 

Door de samenvoeging van parochies krijgt het beheer van de middelen binnen de parochie een andere invulling. Er moeten afspraken gemaakt worden t.a.v. de verschillende locaties en de wijze waarop de administratie wordt gevoerd: centraal of decentraal. Hoe organiseer je dat? En pakken de keuzes ook goed uit?

En dan het beleid t.a.v. de kerkgebouwen: is het mogelijk om alle gebouwen open te houden en te onderhouden? Of moeten er toch moeilijke keuzes gemaakt worden waarbij het sluiten/afstoten van gebouwen een optie is?

Op deze avond hopen we u tips en trucs aan te reiken op basis van ervaringen uit de praktijk.

Programma
19.00 uur - Ontvangst met koffie en thee

19.30 uur - Parochiefinanciën
Hoe organiseer je dat in de nieuwe parochie en werkt dat ook? Enkele ervaringen uit de praktijk en tips door Wytze Franzen (administrateur) en Bas Flapper (vice-voorzitter) van de Z. Titus Brandsmaparochie in Bolsward.

20.30 uur - Pauze met koffie en thee.

20.45 uur - Gebouwenbeleid
Hoe ga je om met meerdere kerkgebouwen in de parochie? Zijn er voldoende middelen om alle gebouwen te onderhouden? Wat zijn de alternatieven? Een toelichting op het gebouwenbeleid van de Z. Titus Brandsmaparochie in Bolsward door Bas Flapper.

21.15 uur - Vragen
21.30 uur - Afsluiting

Opgave
Opgave met naam en e-mailadres vóór 1 oktober a.s. bij mw. Lisette Winter: l.winter@bisdomgl.nl

info

Mw. Lisette Winter
l.winter@bisdomgl.nl
www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieDe Arke, Flevo 161
plaatsDrachten (Friesland)
postcode92
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl